research & development bij kamp coating groep

Op de Research & Development afdeling bij Kamp Coating Groep brengen we onze kwaliteit naar een nog hoger niveau. We werken samen met onafhankelijke kennisinstituten aan nieuwe ontwikkelingen van de (eind)klant door onder andere ondersteuning te geven in de keuze van de juiste poeders en coatingsystemen door dagelijks onze eigen systemen te testen.

meten is weten

De testen die we dagelijks uitvoeren doen we allemaal onder één dak. We beschikken over een QUV-B machine die alle soorten materialen test op de levensduur van het kleurbehoud. Hierdoor zijn we in staat om voorspellingen te doen over de glans en kleurbehoud van de producten. Ook bij nieuwe producten kunnen we voor klanten voorspellingen doen op basis van de wensen en ontwikkelingen.

Daarnaast beschikken we over een eigen zoutsproei (NSS) kast waarin we de kwaliteit van onze processen, poeders en primers testen op verschillende materialen. Op basis van de wensen van de (eind)klant testen we deze processen op kwaliteit en levensduur die een reëel beeld geven van de werkelijkheid. In combinatie met onze kwaliteitsgedachte van de 7 schakels streven we naar een duurzaam coatingsysteem en waarborgen we de kwaliteit die gevraagd wordt.

 

 

2021 09 Portret Pascal Geerts Geen Achtergrond

Meer weten over onze R&D afdeling?

Neem contact op

procesbewaking

Onze R&D-engineers focussen zich niet alleen op de verbeteringen van onze coatingsystemen, maar ook op andere zaken die in de fabriek voorkomen, zoals bijvoorbeeld nieuwe machines, badenreeksen en technologieën. Hierbij wordt zowel gekeken naar energiebesparende als kwaliteit verhogende technologieën om de voorsprong in de markt te kunnen behouden en de eindklant de beste bescherming te bieden voor hun producten. Samen met de kwaliteit-, verkoopafdeling en productie wordt er nauw gekeken naar de processen die op elke vestiging aangeboden worden. Daarnaast houden we ons onder andere bezig met duurzaamheid, zoals de plaatsing van zonnepanelen, onze eigen waterzuivering en het verbruik van de voorbehandelingsreeksen.

Logo QIB RZ RGB Transparant
QSC Logo Geen Achtergrond
Kiwa ISO certificering
Group 2516