Het proces van sublimatie

1. VOORBEHANDELING
2. POEDERCOATLAAG
3. SUBLIMATIE
1. VOORBEHANDELING

De voorbehandeling in het sublimatie proces is de eerste bescherming die wordt aangebracht. Deze laag zorgt ervoor dat de poedercoatlaag een betere hechting heeft op het materiaal waardoor de levensduur wordt verbeterd.

2. POEDERCOATLAAG

Na de voorbehandeling wordt een voor sublimatie geschikte poedercoating aangebracht met de daarbij behorende kritische verwerkingswijze. Dit legt de basis voor de structuur of afbeelding die later in het materiaal zichtbaar is. 

3. SUBLIMATIE

Het toepassen van de innovatieve sublimatietechniek is een goed voorbeeld van de krachtenbundeling die Kamp Coating Groep representeert. Afhankelijk van de toepassing, bijvoorbeeld buiten duurzaamheid, moet de juiste voorbehandeling in combinatie met het juiste type poedercoating aangebracht worden. 

Met onze complexe sublimatietechniek, door het gepoedercoate materiaal te verhitten, kunnen wij uw beeld of structuur in full-colour aanbrengen in uw product. Hierdoor ontstaat een duurzaam resultaat. Door vervolgens een extra aflak aan te brengen kunnen wij kleurbehoud en bescherming op een nog hoger niveau waarborgen.

Sublimatie bij Kamp Coating groep.

Dit proces voor uiteenlopende toepassingen is een techniek die decoraties zoals bijvoorbeeld beeldmerken, foto’s of structuren op materialen kan aanbrengen. Onder verhitting wordt er een speciale poederlaag in het materiaal aangebracht en wordt ingesloten voor een duurzaam resultaat.

Niet alleen vlakke panelen, maar ook 3D profielen en voorgevormde producten zijn uitermate geschikt voor sublimatie. Er zijn vele combinaties mogelijk, zoals eigen ontwerpen, uiteenlopende materiaaltexturen of teksten. Onze medewerkers adviseren u graag welke sublimatiemogelijkheden voor u van toepassing kunnen zijn.

Bezoek Duropanel.nl
2021 Tayfun Geen Achtergrond

Bekijk wat er voor u allemaal mogelijk is.

Ga naar Duropanel

of neem contact op
+31 (0)40 - 238 08 00

De voordelen van onze
innovatieve sublimatietechniek

Krasvast
Hoge weerstand tegen weersinvloeden
Onderhoudsarm
Gewichtsbesparing
Recyclebaar
Duurzaam

Zo hielpen we
onze partners

Alle projecten
Logo QIB RZ RGB Transparant
QSC Logo Geen Achtergrond
Kiwa ISO certificering
Group 2516