HET KTL PROCES BIJ KAMP COATING GROEP

1. Sproei ontvetten
2. Dompel ontvetten
3. Spoelen
4. Beitsen
5. Spoelbaden
6. Activeren
7. Zinkfosfateren
8. (Demiwater) spoelbad
9. KTL/E-Coat
10. UF spoelen
1. Sproei ontvetten

De eerste stap van het KTL (E-Coat) proces is het ontvetten van het materiaal. Uw producten worden ontdaan van vuil en vet door middel van een sproei installatie. 

2. Dompel ontvetten

Nadat uw producten zijn ontvet door middel van een sproei installatie worden de producten nogmaals ontvet in een dompelbad. In deze stap wordt hardnekkig vuil en vet ontdaan van het materiaal zodat het gereed is voor het verdere proces.

3. Spoelen

Na het ontvetten worden de producten gespoeld om het verdere proces te kunnen doorlopen.

4. Beitsen

Nadat de producten zijn ontvet worden de oxide lagen van het materiaal verwijderd. Het materiaal wordt gebeitst om een betere hechting van de coatingslaag te realiseren.

5. Spoelbaden

Na het beitsen worden de producten overgebracht naar de spoelbaden om gereed te maken voor het activatiebad. De producten worden 2x gespoeld.

6. Activeren

De producten worden overgebracht naar het activatiebad waarin de producten gereed worden gemaakt voor het zinkfosfateren.

7. Zinkfosfateren

De producten worden geplaatst in het zinkfosfaat bad als voorbehandeling van de KTL laag. Hierdoor wordt de hechting en het tegengaan van onderroest verbeterd.

8. (Demiwater) spoelbad

Na het zinkfosfateren worden de producten extra goed gespoeld in een dubbel spoelbad + een demiwater spoelbad. Helemaal ontdaan van verontreinigingen zijn de producten gereed voor het aanbrengen van de KTL-laag. 

9. KTL/E-Coat

De zwarte watergedragen KTL (E-Coat) wordt in deze stap aangebracht op de producten als bescherming van het materiaal.  Door middel van een dompelbad worden de producten gelijkmatig gecoat en wordt een optimale kantendekking gerealiseerd. D-KTL is in dit proces ook mogelijk, vraag onze medewerkers om meer informatie.

10. UF spoelen

Nadat de KTL (E-coat) laag is aangebracht worden de producten UF gespoeld en gereed gemaakt voor de oven.

KTL/E-Coat bij kamp coating groep.

In het volledig geautomatiseerde KTL-proces van Kamp Coating Groep bestaat deze voorbehandeling uit de bovengenoemde processtappen die zorgen voor de meest optimale corrosiewering. KTL heeft de oorsprong in de automotive branche in de truck- en trailerbouw, agrotechniek en machinebouw. Deze branches schrijven KTL vaak voor in werksnormen en zij gingen u voor met deze veel voorkomende toepassing. KTL kan in verschillende laagdiktes worden toegepast, zoals N-KTL (standaard dikte) of D-KTL een variant met een hogere laagdikte. Deze behandeling kan als eindlaag worden toegepast of als voorbehandeling van poedercoating of natlakken.

Het KTL proces is gekoppeld aan een poedercoatlijn waardoor het arbeidsintensieve overhangen niet noodzakelijk is. De badenreeks in Apeldoorn telt 14 chemiebaden en heeft korte takttijden door de moderne computer gestuurde lijn. Per product kan een specifieke behandeling en verblijftijd ingesteld worden dankzij de moderne procesautomatisering. Als chemische voorbehandeling niet volstaat, kan gekozen worden voor inline machinaal stralen. Door de vele voorbehandelingen kunnen alle mogelijke soorten staal, verzinkt staal of aluminium behandeld worden.

Over ons
Ruud Nijenkamp Geenachtergrond

wij helpen u vooruit!

Coating adviesmodule

Neem contact
met ons op
+31 (0)55 - 533 34 32

De voordelen van KTL coating
bij Kamp Coating Groep

Procesautomatisering
Inline machinaal stralen en poedercoaten
Vele procescombinatie mogelijk
Ook D-KTL mogelijk
Korte takttijden
Unieke badenreeks

Zo hielpen we
onze partners

Alle projecten
Logo QIB RZ RGB Transparant
QSC Logo Geen Achtergrond
Kiwa ISO certificering
Group 2516