Viant technology.

Viant is een nieuwe organische deklaag die zorgt voor een hoge corrosiewering. In combinatie met poedercoating als toplaag wordt een duurzaam coatingsysteem gerealiseerd. Door de stroomloze applicatie worden de binnenzijden volledig mee behandeld. Hierdoor ontstaan een gelijkmatige laagdikte op zowel de binnen- als buitenzijdes wat resulteert in een optimale kantendekking. Uitermate geschikt voor bijvoorbeeld onderdelen met buizen en kokers. Daarnaast wordt door de stroomloze applicatie de duurzaamheid gewaarborgd en dragen we bij aan uw Carbon Footprint.

Deze unieke behandeling wordt door Kamp Coating Groep als een van de eerste bedrijven in Europa toegepast. In samenwerking met Chemetall BASF is dit unieke proces uitgewerkt naar een installatie op onze locatie in Eindhoven. Wilt u dit unieke proces toepassen op uw product of meer informatie ontvangen?

Neem dan contact op met ons verkoopteam.

Voordelen viant.

Het stroomloze proces Viant is bij Kamp Coating Groep geïnstalleerd in de badenreeks op onze locatie in Eindhoven. Aansluitend op de activerings-, reinigings- en spoelbaden wordt Viant toegepast zonder elektrostatische lading op stalen producten. Hierdoor worden uw producten niet alleen volledig gedekt aan de buitenzijden, maar de binnenzijden ontwikkelen ook een gelijkmatige laagdikte

Doordat het proces stroomloos wordt toegepast, wordt uw carbon footprint aanzienlijk gereduceerd ten opzichte van verzinken. In combinatie met poedercoating worden zeer hoge kwaliteitsnormen gehaald, doordat een homogene kantendekking en inwendige laagdikte wordt gerealiseerd. 

Buiten- en binnenzijde gecoat
Optimale kantendekking
Gelijkmatige laagdikte
Stroomloos en aandacht voor Carbon Footprint
Hoge corrosiewering

Kwaliteitsnormen QIB en Qualisteelcoat

We staan bij Kamp Coating Groep voor topkwaliteit op grote schaal. Zo ook voor dit nieuwe unieke proces. Door onafhankelijke kwaliteitsbureaus is het proces geauditeerd bestendigheid en heeft daarbij corrosieklasse C4/C5 behaald. Dit betekent een optimale kwaliteitsbestendigheid voor uw producten. We voldoen hiermee aan de strenge QIB en Qualisteelcoat kwaliteitsnormen en wordt de kwaliteit van dit innovatieve proces gewaarborgd.

Coating eigenschappen.

Kantendekking

Zie hier een microscopische weergave van een doorsnede van een testplaat met Viant + poedercoating. Met Viant wordt een homogene kantendekking opgebouwd ten opzichte van de poedercoating. De poedercoatlaag biedt echter extra bescherming en zorgt voor de uitstraling.

 

 

Laagdikte opbouw Binnenzijden

Het grote voordeel van Viant is de gelijkmatige laagdikte opbouw aan zowel de buiten- als binnenzijden van uw product. Dit biedt oplossingen voor roestvorming en roestwater in buitentoepassingen van holle producten, zoals kokers, buizen en profielen.

Logo QIB RZ RGB Transparant
QSC Logo Geen Achtergrond
Kiwa ISO certificering
Group 2516