de 7 schakels van een duurzaam coatingsysteem

Om een duurzaam coatingsysteem met een lange levensduur voor de gewenste toepassing te bereiken zijn door Kamp Coating Groep de 7 schakels ontwikkeld. Deze schakels maken een ketting die van belang is bij het verwezenlijken van een duurzaam coatingsysteem.

De 7 Kamp schakels zijn onderdeel van de toegevoegde waarde benadering van Kamp Coating Groep. Door middel van het volgen van de 7 schakels komen we samen tot het gewenste coatingsysteem.

Coating adviesmodule

We bieden binnen onze groep uiteenlopende processen aan. Doordat we vele processen onder één dak aanbieden kunnen we onze klanten het gewenste coatingsysteem bieden die gevraagd wordt. Door middel van onze coating adviesmodule hebben klanten de mogelijkheid om zelf een coatingsysteem te configureren die past bij de eisen of de werksnormen. We bieden hierdoor een toegevoegde waarde die verder gaat dan alleen coating.

Vraag een inlog aan

ketenoptimalisatie

Wij denken breder door de Total Cost of Ownership (TCO) los te laten op uw productieketen. Door middel van Supply Chain Management op artikelniveau wordt de productieketen inclusief alle logistieke stappen geoptimaliseerd. Met deze methode zijn de mogelijkheden eindeloos en komen onverwachte verbeteropties in zicht.

Wij gaan verder dan alleen het behandelen van uw producten. Samen nemen we een kijkje naar de productieketen van uw producten om te ontdekken of we de keten kunnen optimaliseren. We bieden onder andere montage, transport en opslag mogelijkheden aan. 

Laat u adviseren

7 schakels van een duurzaam coatingsysteem

Om een duurzaam coatingsysteem met een langere levensduur en ideale toepassing te bereiken zijn door Kamp Coating Groep de 7 schakels ontwikkeld. Deze schakels maken een ketting die van belang is bij het verwezenlijken van een duurzaam coatingsysteem.

  1. Materiaal en constructie.
  2. Toepassing, corrosie- en klimaatklasse; juiste proces kiezen.
  3. Passend coatingbestek
  4. Voorbehandeling
  5. Aantal laklagen
  6. Keuze laktype
  7. Reiniging en onderhoud

 

Lees meer over Kamp schakels

Kwaliteitsmanagement

Bij Kamp Coating Groep heeft kwaliteitsmanagement een hoge prioriteit. Met de ISO9001: 2015 certificering wordt onze kwaliteit jaarlijks geauditeerd en kunnen we onze klanten op alle gebieden hoogstaande en consistente kwaliteit bieden.

Onze hoge kwaliteit uit zich onder andere in de optimalisatie van onze processen, medewerkers, leveringen en werkvoorschriften. Op al onze vestigingen zijn de kwaliteitsengineers hier dagelijks mee bezig om onze kwaliteit te waarborgen.

Shop Floor Control

Als betrouwbare partner willen we een toegevoegde waarde kunnen leveren waarin we onze levertijd en doorlooptijd waarborgen. Alle gegevens en tekeningen van de artikelen zijn vastgelegd en worden op de werkvloer getoond in het Shop Floor Control systeem, waardoor de fabrieken efficiënt op een hoog digitaal niveau worden aangestuurd.

In ons klantenportaal zijn alle relevante ordergegevens zichtbaar, zoals offertes, gereedmeldingen, pakbonnen en facturen.

werksnormen

Kamp Coating Groep is gespecialiseerd in het behandelen van oppervlaktes volgens voorgeschreven werksnormen. Deze worden toegepast in uiteenlopende branches zoals automotive, agrotechniek of elektrotechnische omgevingen. Het gaat hier bijvoorbeeld om proces-, zicht- en corrosienormen.

Tevens adviseren wij klanten in het verbeteren van bestaande werksnormen. Doordat we al jaren vanuit uiteenlopende werksnormen van klanten werken kunnen we bedrijven adviseren in het kiezen van de juiste coatingprocessen die aansluiten bij de gewenste klanteisen. Daarnaast kunnen we een rol spelen bij het opstellen van visuele normen. De kennis die we hiervoor in de afgelopen jaren hebben opgedaan hebben we geïntegreerd in onze coating adviesmodule.

research and development

Kamp Coating Groep is de voorloper in de markt op het gebied van ontwikkelingen in de coatingwereld. Door te investeren in technische ontwikkelingen kunnen we onze klanten optimaal bedienen en aan hun vraag voldoen. Daarnaast testen wij dagelijks onze processen en de verwachte levensduur in ons R&D laboratorium door middel van de UVB- en zoutsproei testinstallaties volgens een vastgesteld kwaliteitsprotocol.

 

1. Materiaal en constructie

De eerste schakel in het realiseren van een duurzaam coatingsysteem is het bepalen van het materiaal en hoe dit wordt geconstrueerd. Of u dit materiaal zelf al heeft bepaald of dat u toch graag advies hierin verlangd, samen komen we tot het gewenste coatingsysteem. Om het gewenste eindresultaat van uw coatingsysteem te behalen zijn er een paar eisen waar het materiaal aan moet voldoen. We kijken hoe het materiaal gelast is, naar de gladheid en de scherpe randen aan het materiaal. Al deze componenten hebben invloed om de keuze van het coatingsysteem.

Onder onze aanlevervoorwaarden is informatie te vinden die specifiek aangeeft waar uw materiaal aan moet voldoen. Meer weten? Neem dan contact met ons op voor een oplossing op maat.

 

2. Toepassing, corrosie- en klimaatklasse

De toepassing van de producten heeft invloed op de duurzaamheid van het coatingsysteem. Om een zo lang mogelijke levensduur te waarborgen wordt er gekeken naar de gewenste corrosie- en klimaatklasse. Er wordt gekeken naar de binnen- of buitentoepassing, de verwachte belastingen en het klimaat waar de producten zich in zullen bevinden. Uiteindelijk wordt de voor- en oppervlaktebehandeling afgestemd op de wensen van uw product.

3. Passend coatingbestek

Op basis van de gewenste eigenschappen in de keuze van de toepassing en het materiaal wordt een passend coatingbestek uitgezocht. Er zijn vele standaard keuzes in coatingsystemen, maar bij Kamp Coating Groep kijken we graag samen naar het geschikte coatingsysteem voor uw producten.

4. Voorbehandeling

De schakel die aansluit op het kiezen van het juiste coatingbestek is de voorbehandeling. Wat vaak wordt onderschat is de urgentie van de voorbehandeling voor de duurzaamheid van het coatingsysteem. De voorbehandeling bestaat uit een goede reiniging en een conversielaag. Bij Kamp Coating Groep heeft u de keuze uit verschillende voorbehandelingen en door onze meerdere vestigingen zijn er eindeloos veel combinaties mogelijk. We kiezen voor u de geschikte voorbehandeling voor een optimaal resultaat met goede reiniging en ultieme hechting.

5. Aantal laklagen

Afhankelijk van het gekozen coatingbestek geven we advies in het aantal laklagen die de gewenste toepassing en levensduur van het coatingsysteem kunnen waarborgen.

6. Laktype

De aansluitende schakel op het aantal laklagen is de keuze van het soort lak. Elk type poederlak heeft namelijk zijn eigen specifieke eigenschappen. Om de juiste keuze hierin te maken kijken we naar de eigenschappen die hierin verschil maken. Zoals UV-bestendigheid, super durable, antigraffiti, sublimatie, hittebestendig, vervormbaar, antislip, antibacterieel, thermoplastisch en ultra thin. Daarnaast heeft u bij Kamp Coating Groep de keuze uit verschillende poedercoatings die zijn aangesloten bij de labels Qualicoat, QIB, GSB of BS.

7. Reiniging en onderhoud

Nadat het gewenste coatingsysteem is aangebracht op uw producten zijn reiniging en onderhoud de laatste schakel die ervoor zorgen dat het systeem duurzaam blijft. Tijdens het gebruik van de producten dienen er regelmatig reinigings- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd te worden. Wij adviseren u graag over de juiste methodes voor uw eigen coatingsysteem.