de 7 schakels van een duurzaam coatingsysteem

Om een duurzaam coatingsysteem met een lange levensduur voor de gewenste toepassing te bereiken, zijn door Kamp Coating Groep de 7 schakels ontwikkeld. Deze schakels vormen een ketting die van belang is bij het verwezenlijken van een duurzaam coatingsysteem.

De 7 Kamp schakels zijn onderdeel van de toegevoegde waarde benadering van Kamp Coating Groep. Door middel van het volgen van de 7 schakels komen we samen tot het gewenste coatingsysteem.

1. Materiaal en constructie

De eerste schakel in het realiseren van een duurzaam coatingsysteem is het bepalen van het materiaal en hoe dit wordt geconstrueerd. Of u dit materiaal zelf al heeft bepaald of dat u toch graag advies hierin verlangd, samen komen we tot het gewenste coatingsysteem. Om het gewenste eindresultaat van uw coatingsysteem te behalen zijn er een paar eisen waar het materiaal aan moet voldoen. We kijken hoe het materiaal gelast is, naar de gladheid en de scherpe randen aan het materiaal. Al deze componenten hebben invloed op de keuze van het coatingsysteem.

Onder onze aanlevervoorwaarden is informatie te vinden die specifiek aangeeft waar uw materiaal aan moet voldoen. Meer weten? Neem dan contact met ons op voor een oplossing op maat.

 

2. Toepassing, corrosie- en klimaatklasse

De toepassing van de producten heeft invloed op de duurzaamheid van het coatingsysteem. Om een zo lang mogelijke levensduur te waarborgen wordt er gekeken naar de gewenste corrosie- en klimaatklasse. Er wordt gekeken naar de binnen- of buitentoepassing, de verwachte belastingen en het klimaat waar de producten zich in zullen bevinden. Uiteindelijk wordt de voor- en oppervlaktebehandeling afgestemd op de wensen van uw product.

3. Passend coatingbestek

Op basis van de gewenste eigenschappen in de keuze van de toepassing en het materiaal wordt een passend coatingbestek uitgezocht. Er zijn vele standaard keuzes in coatingsystemen, maar bij Kamp Coating Groep kijken we graag samen naar het geschikte coatingsysteem voor uw producten.

4. Voorbehandeling

De schakel die aansluit op het kiezen van het juiste coatingbestek is de voorbehandeling. Wat vaak wordt onderschat is de urgentie van de voorbehandeling voor de duurzaamheid van het coatingsysteem. De voorbehandeling bestaat uit een goede reiniging en een conversielaag. Bij Kamp Coating Groep heeft u de keuze uit verschillende voorbehandelingen en door onze meerdere vestigingen zijn er eindeloos veel combinaties mogelijk. We kiezen voor u de geschikte voorbehandeling voor een optimaal resultaat met goede reiniging en ultieme hechting.

5. Aantal laklagen

Afhankelijk van het gekozen coatingbestek geven we advies in het aantal laklagen die de gewenste toepassing en levensduur van het coatingsysteem kunnen waarborgen.

6. Laktype

De aansluitende schakel op het aantal laklagen is de keuze van het soort lak. Elk type poederlak heeft namelijk zijn eigen specifieke eigenschappen. Om de juiste keuze hierin te maken kijken we naar de eigenschappen die hierin verschil maken. Zoals UV-bestendigheid, super durable, antigraffiti, sublimatie, hittebestendig, vervormbaar, antislip, antibacterieel, thermoplastisch en ultra thin. Daarnaast heeft u bij Kamp Coating Groep de keuze uit verschillende poedercoatings die zijn aangesloten bij de labels Qualicoat, QIB, GSB of BS.

7. Reiniging en onderhoud

Nadat het gewenste coatingsysteem is aangebracht op uw producten zijn reiniging en onderhoud de laatste schakel die ervoor zorgen dat het systeem duurzaam blijft. Tijdens het gebruik van de producten dienen er regelmatig reinigings- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd te worden. Wij adviseren u graag over de juiste methodes voor uw eigen coatingsysteem.

Logo QIB RZ RGB Transparant
QSC Logo Geen Achtergrond
Kiwa ISO certificering
Group 2516