Kamp Coating Groep plaatst 1.202 zonnepanelen op het dak in Apeldoorn

De aanleg van zonnepanelen op de vestiging in Apeldoorn is de nieuwste stap in een lange reeks projecten om milieuvriendelijk te poedercoaten. 

Duurzaamheid bij Kamp Coating Groep

Kamp Coating Groep heeft duurzaamheid al vele jaren hoog in het vaandel staan. Het leggen van zonnepanelen is voor de directie van Kamp Coating dan ook een logische stap. “Wij hopen met deze investering een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven in de regio” geeft de directie aan. “De zon is een schone bron van energie die elke dag beschikbaar is. Het is zonde om er geen gebruik van te maken”. Met de huidige weersvooruitzichten leveren de 1.202 panelen bijna 300.000 kWh per jaar op, genoeg om 85 huishoudens in Nederland een jaar lang van schone energie te kunnen voorzien.

Kamp Coating is grootverbruiker van energie ten behoeve van coatingprocessen. Bijna alle opgewekte elektriciteit is dan ook voor eigen gebruik. Eerdere investeringen in duurzaamheid die Kamp Coating Groep heeft gedaan zijn onder andere warmteterugwinning en het verminderen van afval. “Groene stroom past perfect bij onze wens om een schonere planeet achter te laten voor toekomstige generaties. De zonnepanelen zullen niet de laatste investering zijn op het gebied van duurzaamheid” aldus de directie van Kamp Coating Groep. Het omvangrijke project werd gerealiseerd in samenwerking met 12 MNDN Duurzaam en Hollander techniek.

Logo QIB RZ RGB Transparant
QSC Logo Geen Achtergrond
Kiwa ISO certificering
Group 2516